Jordan Trekking

Jordan Trekking

€999,-/pp
Op aanvraag 14 dagen Exclusief vlucht

RAW Jordan Trekking

Jordanië Section hike (Dana - Petra - Wadi Rum - Red Sea) - Cross-country doorsteek van 280 kilometer door Jordanië - De meest uiteenlopende en gevarieerde landschappen - Bezoek van de historische stad Petra - Te voet door Wadi Rum - Onderweg thee drinken bij bedoeïenen - Zwemmen in de Rode Zee - Bezoek aan de Dode Zee (op de terugweg) In april 2020 gaan we weer naar Jordanië om daar een doorsteek te maken van 280 kilometer. De reis begint op Schiphol vanwaar we vliegen naar Amman. We verblijven de eerste nacht in een Hotel in Madaba en de volgende ochtend vertrekken we vanaf daar naar het begin van de route. We beginnen in het Dana biosphere reserve, dit is een schitterend nationaal park. Het is de Jordaanse variant van de Grand Canyon. We lopen hier in 4 dagen tijd naar de historische stad Petra. In Petra kom je dan ook de eerste toeristen tegen die je de eerste dagen niet tegenkomt. In de plaats Wadi Musa zullen we de eerste her-bevoorrading doen om zo weer voldoende eten bij ons te hebben voor de volgende sectie. We slapen hier in hostel. De ochtend gaan we voor de drukte op pad en lopen dan in alle rust door Petra heen om weer "On Trail" te komen weg van alle mensen. Onderweg doorkruisen we vele verschillende soorten landschappen. Het ene moment loop je over krijtrotsen om vervolgens langs vulkanisch gesteente te lopen. Het is een route die ons overal brengt van gebergtes tot aan woestijn gebieden en elke 10 kilometer veranderd de omgeving weer. Vanuit Wadi Musa lopen we naar Wadi Rum om daar te voet door dit Mars landschap te lopen. Vanuit Wadi Rum begint het laatste gedeelte van de tocht en lopen we naar Aqaba een plaats die aan de Rode Zee ligt. Op de voorlaatste dag zien we de Rode Zee liggen het enige wat is dan nog rest is een laatste sectie van 20 kilometer voordat we kunnen zwemmen in de Rode Zee. De laatste dagen slapen we in een hotel aan de zee. We lopen over eeuwen oude paden die gemaakt zijn door herders, handelaren en pelgrims. Jordanië was het centrum van de King's Highway, een handelsroute die zich uitstrekte van Egypte tot Akaba en vervolgens naar het noorden richting Damascus. Deze route werd gebruikt door Moabites, Edomites en Ammonities, maar gedurende de eerste eeuwen B.C. breidden de handelaars van Nabatean deze route verder uit naar Azië en Zuid-Arabië, waardoor Jordanië een centrum van hun rijk werd, met Petra als belangrijkste stad. Na het Nabateese bewind, bleven de Romeinen deze routes gebruiken als knooppunten in hun wegennet in het Midden-Oosten. We lopen per dag een kilometer of 20 tot 25 kilometer per dag. Hierdoor is enige loop-conditie noodzakelijk en het is dan ook zeker geen tocht als je nog geen of weinig ervaring het met langdurig lopen met rugzak. Onderweg loop je gemiddeld met 4 a 5 liter water per dag en zullen we een dag of 4 aan eten bij ons hebben. Veiligheid
Jordanië is anders dan vele andere Arabische landen enorm veilig, er heerst hier geen negatief gevoel jegens westerse mensen. Jordanië heeft de meest gastvrije bevolking en je hoort eigenlijk dan ook niet anders van elke persoon die je onderweg tegenkomt “Welcome in Jordan”. Regelmatig worden we uitgenodigd om Thee te drinken, de bedoeïenen vinden het leuk om te horen waar je vandaan komt en willen graag zien waar je woont en wat je in het dagelijkse leven doet. En waarom je in hemelsnaam dwars door Jordanië wilt lopen. Fitness ●●●●○ | Experience ●●●●○ | Off the Beaten Track ●●●●○ | Culture ●●●●○ | Wildlife ●●○○○

Trekking door bergen & woestijnen

We lopen gedurende route onder andere door de bergen en woestijn van Jordanië, langs bedoeienen en hun kamelen, op zoek naar waterputten.

Professionele gids

Deze toch wordt begeleid door een professionele wildernisgids.

Slapen in tenten

We slapen twee nachten in een hotel; alle andere nachten slapen we in een tentje.

Materiaal & Kleding

Iedereen krijgt een lijst met alle informatie met betrekking tot materiaal en kleding. Het is mogelijk alle benodigdheden bij ons te huren.

Reis informatie

Bij aanmelding ontvang je een reisdocument met alle informatie die je nodig hebt voor deze reis.

Informatie
18-60 jaar
€995,-/persoon
  • 16 daagse trektocht door Jordanië
  • Bezoek historische stad Petra
  • Pick up & return vliegveld
  • Overnachting in Madaba

Reis beschrijving

We lopen ongeveer 200 kilometer van de Jordan Trail, langs de historische stad Petra en de trail stopt bij de Rode Zee.

4 april 2020 (Vertrek Nederland)
Van het vliegveld rijden we naar de plaats Madaba. De volgende ochtend rijden we naar het startpunt in de omgeving van Dana.
17 april 2020 (Aankomst Rode Zee, Aqaba)
Aankomst bij de Rode Zee. Zwemmen!!!
18 april 2020 2019 (Slapen Madaba)
Slapen in Hostel in Madaba
19 april 2020 2019 (Terugreis Nederland)

Terugreis naar Nederland .

Comments are closed.