Recce Adventure Mongolia 2018 Verslag

In juni van 2018 zijn we met negen mensen naar Mongolië gegaan voor een Recce Adventure. Het doel van de reis was een nieuw avontuur te maken om deze in de toekomst aan te bieden als RAW Adventure. De reis bestond uit een aantal punten. Een trekking van 7 dagen door het Altai gebergte met kamelen en een Eaglehunter. Een road trip van Ulaanbaatar naar Olgii over een afstand van 1650 kilometer. Slapen op waanzinnige plekken. Eten en leven bij nomaden.

We dachten eerst dat de trip van 1650 kilometer een zware opgave zou worden. Echter het bleek dat dit wel een heel gaaf onderdeel van de reis is geworden. We hebben op deze manier de leegte kunnen ervaren van Mongolië en hoe immens groot het land is. Onderweg waren we te gast bij verschillende nomaden waar we eten en zoute thee kregen.

Na deze geweldige rit van 3 dagen kwamen we aan in het westen van Mongolië, in het kleine plaatste Olgii. Hier hebben we inkopen gedaan op de markt en we sliepen hier in een yurt met wifi!! Met de groep hebben we gezamenlijk gegeten in een goed restaurant om de volgende dag af te reizen naar het Altai gebergte.

Na een rit van 3 uur kwamen we aan bij de Yurt van onze lokale gids en tevens Eaglehunter. Hier hebben nog een nacht geslapen en hebben in de avond feest gevierd met de familie. In de ochtend hebben we de kamelen beladen om vervolgens te starten met de route die liep langs de grens van China. Navigeren was op oude Russische kaarten ui 1978.
Het lopen met de kamelen is echt een super ervaring. Een voordeel is dat de kamelen onze maaltijden droegen wat als gevolg het dat onze rugzakken een stuk lichter waren. De route liep dwars door het Altai gebergte over bergpassen van 3200 meter hoogte. We hebben op geweldige plekken geslapen. We kookte op poep van Yaks en koeien simpel weg omdat er te weinig bomen groeien. De hele trekking was een geweldige ervaring.

Na een week kwamen we in een klein dorpje en vandaar eerder we terug gebracht per 4×4 naar Olgii en sliepen we weer in de eerste Yurt. Na een volle dag in de bewoonde wereld hebben gebracht zijn we met een binnenlandse vlucht terug gevlogen naar Ulaanbaatar. En ja wat ga je dan doen als je opeens in een westerse omgeving staat?! Naar de Burgerking om een hamburger met patat te gaan eten.

Kortom de reis was geweldig heel heel veel gedaan en beleefd.

Stinky, Tim von Diesel, Local, Captain slow, Sherif, Jason en Speedy bedankt voor deze super gave tijd in Mongolië zonder jullie was dit nooit een RAW Adventure geworden.

Comments are closed.